Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, όταν αυτονομιστές αντάρτες εισέβαλαν σήμερα σε τέμενος του μουσουλμανικού νότου της Ταϊλάνδης και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άντρες με αυτόματα τουφέκια εισήλθαν στο τέμενος στην περιοχή Cho-ai-rong της επαρχίας Narathiwat κατά τη διάρκεια της εσπερινής προσευχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχος της Αστυνομίας δήλωσε: “Άνοιξαν πυρ (οι δράστες) αδιάκριτα στους 50 περίπου πιστούς που βρίσκονταν στο τέμενος”.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο ιμάμης του συγκεκριμένου τεμένους, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Περίπου 3.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πενταετούς ανταρσίας στις μουσουλμανικές κυρίως επαρχίες της νότιας Ταϊλάνδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες επιθέσεις εστιάζουν σε άτομα που θεωρείται ότι συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Μπανγκόκ ή ότι διώχνουν Βουδιστές κάτοικους από την περιοχή και εγκαθιδρύουν ένα ισλαμικό κράτος.

Η Ταϊλάνδη προσάρτησε το 1902 τις τρεις νότιες επαρχίες Narathiwat, Yala και Pattani, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων εκεί είναι μουσουλμάνοι και ομιλούν μία διάλεκτο του Malay, σε αντίθεση με τους κατοίκους στην υπόλοιπη χώρα που ομιλούν τη διάλεκτο Buddhist Thai.

(Πρώτη καταχώρηση: 08 Ιουνίου 2009, 18:57)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης