Πρόσκληση για τη σθεναρή υπεράσπιση μίας ανανεωμένης ευρωπαϊκής κυριαρχίας εναντίον μιας τάσης αυταρχισμού σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυνε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την ομιλία του για το μέλλον της Ευρώπης.

Η απάντηση στον αυταρχισμό δεν πρέπει να είναι η αυταρχική (κυριαρχική) δημοκρατία, αλλά η κυριαρχία της δημοκρατίας, είπε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται έναν οδικό χάρτη για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας παρουσιάζοντας το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης.

«Δεν θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς υπνοβατών. Θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς που έχει τη βούληση να υπερασπισθεί τη δημοκρατία της με σθένος. Δεν θα υποχωρήσω σε καμία σαγήνη για αυταρχικά καθεστώτα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνοντας πρόσκληση για έναν διάλογο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μέλλον της Ευρώπης.

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού προγράμματος για τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες , για να ξεπεραστεί η «τοξική συζήτηση» για τις ποσοστώσεις υποδοχής ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που θα υποστηρίζει απευθείας οικονομικά τις τοπικές κοινότητες του υποδέχονται και εντάσσουν τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το μέλλον της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι τα θέματα αυτά επιβάλλουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Για τον λόγο αυτό, πρέπει να ξεπεραστεί η τοξική συζήτηση για τον κανονισμό του Δουβλίνου και τις μετεγκαταστάσεις, αλλά επίσης να ξεπεραστεί η συζήτηση αυτή με την οικοδόμηση της εσωτερικής και της εξωτερικής αλληλεγγύης που χρειάζεται η Ευρώπη, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης