H απάντηση της Γαλλίας σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας Covid-19 στην επικράτειά της πρέπει να είναι αναλογική, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η χώρα δίνει μάχη για να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού φροντίζοντας παράλληλα να διασφαλιστεί η συνέχιση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

“Συνεπώς πρέπει να είμαστε διαυγείς, πολύ ξεκάθαροι, απαιτητικοί ταυτόχρονα όμως με τη λήψη αναλογικών μέτρων”, δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους στο περιθώριο ενημέρωσης για τα σχέδια που θα βοηθήσουν τα γαλλικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 παγκοσμίως, με περισσότερους από 31.000 νεκρούς από τον Μάρτιο.

Ο Μακρόν έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που η Νίκαια, στον νότο, υιοθέτησε νέους περιορισμούς και σε εθνικό επίπεδο, όλοι οι δείκτες επιδεινώνονται, είτε όσον αφορά τη διασπορά του ιού στους ηλικιωμένους, είτε τον αριθμό των εστιών είτε τον αριθμό των θανάτων, προειδοποίησε η δημόσια υπηρεσία υγείας της Γαλλίας.

“Για πρώτη φορά από την άρση της καραντίνας, παρατηρούμε αύξηση των θανάτων από την Covid-19” με έναν διπλασιασμό σε 265 νεκρούς, μετά τους 129 την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζει η υγειονομική υπηρεσία στην τελευταία εβδομαδιαία ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης