Μακρόν: «Όχι» στην τοποθέτηση ημετέρων από κοινοβουλευτικούς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, 08:30
Μακρόν: «Όχι» στην τοποθέτηση ημετέρων από κοινοβουλευτικούς
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Le Parisien» ότι, εάν εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, θα απαγορεύσει στους κοινοβουλευτικούς να προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειάς τους.

«Θα απαγορεύσουμε στους κοινοβουλευτικούς να απασχολούν τους δικούς τους ή μέλη της οικογένειάς τους, προκειμένου να δοθεί τέλος στον νεποτισμό» διαβεβαίωσε ο Μακρόν, πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ.

Το ζήτημα της ευνοιοκρατίας έχει προκαλέσει σάλο και ανατροπές σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, ιδίως λόγω της υπόθεσης της αργομισθίας της συζύγου και των δύο παιδιών του υποψήφιου της Δεξιάς, του Φρανσουά Φιγιόν (Penelopegate).

«Δεν είμαι διόλου εναντίον του να απασχολεί κάποιος μέλη της οικογένειάς του, όταν τα μισθοδοτεί από ίδιους πόρους. Όταν, όμως, μιλάμε για δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει να έχει κανένας τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του» πρόσθεσε.

Ο Μακρόν, πρώην τραπεζίτης, το φαβορί για τη νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να παρουσιάσει εντός της ημέρας ένα προγραμματικό κείμενο με τις θέσεις του, έκτασης περίπου 30 σελίδων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, 10:09