Μαλδίβες: Ανεστάλη ο δεύτερος γύρος εκλογών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013, 06:07
Μαλδίβες: Ανεστάλη ο δεύτερος γύρος εκλογών
Το Ανώτατο Δικαστήριο στις Μαλδίβες ανακοίνωσε την Κυριακή την αναστολή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διέξαγονταν μια ημέρα μετά τον πρώτο γύρο στον οποίο κυριάρχησε ο πρώην πρόεδρος Μοχαμέντ Νασίντ με μεγάλη αλλά όχι απόλυτη πλειοψηφία. «Όλες οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ενημερωθούν ότι οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή δεν μπορούν να διεξαχθούν» ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο, κάνοντας αποδεκτό σχετικό αίτημα του υποψηφίου που ήρθε στην 3η θέση.

Μετά τον πρώτο γύρο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, τα εκλογικά τμήματα θα άνοιγαν την Κυριακή το μεσημέρι στο αρχιπέλαγος των Μαλδίβων στον Ινδικό Ωκεανό μιας περιοχής γνωστής για τις παραλίες με τη λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, για να εκλέξουν οι πολίτες τον νέο πρόεδρο, όπως απαιτεί το Σύνταγμα .

Οι εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τρίτη προσπάθεια να επιλεγεί νέος πρόεδρος μετά από μήνες πολιτικής αστάθειας. Στον πρώτο γύρο επικράτησε ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο 46χρονος Μοχαμέντ Νασίντ με το 45,08 % των ψήφων. Την Κυριακή είχε να αντιμετωπίσει τον Αμπντουλάχ Γιαμίν ο οποίος πήρε το 31,21 % των ψήφων. Ο Γιαμίν είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Μαουμόν Αμπντούλ Γκαγιόμ του αυτοκράτορα ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα των 350.000 κατοίκους για 30 χρόνια.

Αλλά ο Κασίμ Ιμπραήμ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας που έκανε την περιουσία του ασχολούμενος με τον τουρισμό πολυτελείας κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο την έκανε δεκτή και ανέστειλε το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013, 06:07