Συνολικά 99 ζευγάρια παντρεύτηκαν την σημερινή ημέρα, την 9η του 9ου μήνα, σε κινεζικό ναό στην Μαλαισία, καθώς αυτή θεωρείται τυχερή για τα μέλη της κινεζικής κοινότητας.

Η γαμήλια αυτή τελετή γίνεται κάθε χρόνο στον ναό Τιάν Χου στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν βουδιστικό γάμο. Το 9 ηχεί στην κινεζική γλώσσα, όπως η λέξη που σημαίνει «μακρά διάρκεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι από τους μελλόνυμφους είχαν επιλέξει να φορέσουν στην τελετή μαύρα κοστούμια οι γαμπροί και λευκά νυφικά οι νύφες, αλλά κάποιοι είχαν προτιμήσει να φορέσουν κόκκινα ρούχα, επιλέγοντας για αυτή την ξεχωριστή ημέρα τους το χρώμα που συμβολίζει την τύχη, την χαρά και την ευτυχία στην κινεζική κουλτούρα.

Βουδιστής ιερέας ευλόγησε την ένωση των ζευγαριών, προτού αυτά ανταλλάξουν όρκους. Η τελετή τελείωσε με μια ομαδική φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινεζική κοινότητα απαρτίζει το 23% του πληθυσμού της Μαλαισίας, η οποία έχει 32 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας είναι βουδιστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης