Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα δεν θα διαρραγούν, μετά την ένταση που έχει προκύψει εξαιτίας της έρευνας για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κουάλα Λουμπούρ.

«Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Μαλαισίας και της Βόρειας Κορέας δεν θα διαρραγούν, καθώς πρέπει να συνεχίσουμε τη μεταξύ μας επικοινωνία, ώστε να βρούμε λύση» ανέφερε σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Ναζίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναζίμπ επεσήμανε ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει από τη σθεναρή της στάση απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι όλοι οι Μαλαίσιοι που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα είναι ασφαλείς.

Δύο Μαλαίσιοι εργαζόμενοι στον ΟΗΕ έλαβαν άδεια να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα σήμερα, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), την ώρα που οι Αρχές της Μαλαισίας διεξάγουν διαπραγματεύσεις για να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τους άλλους πολίτες της που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απαγορεύει στους Μαλαίσιους να φύγουν από το έδαφός της, προκαλώντας την αντίδραση της Μαλαισίας, καθώς οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν τεταμένες. Οι εννέα εναπομείναντες Μαλαίσιοι βρίσκονται στην πρεσβεία της χώρας στην Πιονγκγιάνγκ και δεν μπορούν να φύγουν από τη Β. Κορέα. Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ κάλεσε τις δύο χώρες να επιδείξουν ψυχραιμία και να λύσουν τις διαφορές τους μέσω «της καθιερωμένης διπλωματικής οδού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης