Η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 110 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε 900. Τα περισσότερα νέα κρούσματα στη χώρα συνδέονται με θρησκευτική συγκέντρωση σε τέμενος, στην οποία παρευρέθηκαν 16.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 60 νέα κρούσματα καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε μία μέρα, με το σύνολο των κρουσμάτων της να ανέρχεται πλέον σε 272, σύμφωνα με υγειονομικό αξιωματούχο της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σημερινά κρούσματα εντάσσονται σε δύο ομάδες: η πρώτη συνίσταται από 43 κρούσματα που συνδέονται με άλλα που είχαν διαγνωσθεί νωρίτερα, ενώ η δεύτερη αφορά 17 νέους ασθενείς, στους οποίους περιλαμβάνονται άνθρωποι που έφτασαν στην Ταϊλάνδη από χώρες όπως η Ιταλία, η Μαλαισία, η Ιαπωνία, το Ιράν και η Ταϊβάν, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου των Ασθενειών στο Υπουργείο Υγείας Σουανατσάι Ουαταναγινγκτσαροεντσάι.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει έναν θάνατο από τότε που ξέσπασε η επιδημία, ενώ 42 ασθενείς έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στα σπίτια τους και 229 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, κατέληξε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σήμερα 15 νέα κρούσματα, με τα οποία ανέρχεται σε 217 ο συνολικός αριθμός τους, καθώς σχεδόν ο μισός πληθυσμός των 107 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας βρίσκεται από τις αρχές του μήνα σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι ένας ασθενής ανάρρωσε, ανεβάζοντας τον αριθμό των ιαθέντων σε 8, ενώ οι θάνατοι από την επιδημία Covid-19 παραμένουν 17.

Η Μανίλα ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι σταματάει την έκδοση βίζας για τους ξένους, απαγορεύοντας στους πολίτες όλων των ξένων χωρών την είσοδο στη χώρα ώστε να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης