Παράνομη κήρυξε σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, μεγάλη συγκέντρωση της Αντιπολίτευσης η Αστυνομία στη Μαλαισία, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποτραπούν φαινόμενα βίας λόγω του αποτελέσματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της ΜαλαισίαςΟ επικεφαλής της «Λαϊκής Συμμαχίας» και μεγάλος ηττημένος της διαδικασίας, Anwar Ibrahim, κατηγορεί το κυβερνών κόμμα («Εθνικό Μέτωπο») και τον πρόεδρό του, Najib Razak, για εκτεταμμένη νοθεία, αρνούμενος να δεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε τους υποστηρικτές της Αντιπολίτευσης να συσπειρωθούν, προκειμένου να διαδηλώσουν όλοι μαζί στους δρόμους της πρωτεύουσας, Κουάλα Λουμπούρ, ζητώντας την επανάληψη της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με νόμο που είχε θεσπιστεί το 2012, οποιαδήποτε διαδήλωση θα πρέπει να έχει την άδεια της Αστυνομίας για να πραγματοποιηθεί. Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της Αντιπολίτευσης είναι προγραμματισμένη για τις 20.00 το βράδυ, τοπική ώρα (15.00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος). Ο συγκεκριμένος νόμος είχε προκαλέσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων, με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει στους δρόμους της πρωτεύουσας και δυνάμεις της Αστυνομίας να κάνει χρήση δακρυγόνων σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσει να προσεγγίσουν κυβερνητικά κτήρια.

Ο Najib Razak, 59 ετών, ορκίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα πρωθυπουργός της χώρας. Το κόμμα του κυβερνά τη Μαλαισία ανελλιπώς από το 1957, έχοντας σημειώσει αρκετές αμφισβητούμενες νίκες. Συνολικά το «Εθνικό Μέτωπο» κατέλαβε τις 133 από τις 222 έδρες του Κοινοβουλίου, την ίδια στιγμή που η «Λαϊκή Συμμαχία» εξασφάλισε 89 έδρες.

Διαβάστε επίσης:
Έκκληση για εθνική συμφιλίωση στη Μαλαισία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, 07:25
Στις κάλπες οι ψηφοφόροι στη Μαλαισία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαΐου 2013, 04:53

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης