Η κυβέρνηση του Μάλι αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών από μια πρόσφατη επίθεση σε ένα χωριό της φυλής Ντόγκον σε 35 από τουλάχιστον 95 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στο πιο πρόσφατο περιστατικό εθνοτικής βίας στη χώρα.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε σήμερα από το κρατικό ραδιόφωνο, η κυβέρνηση ανέφερε πως στον αρχικό απολογισμό των νεκρών που ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του χωριού ο αριθμός των νεκρών προστίθετο σε εκείνον των αγνοουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες της χώρας αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη απογοήτευση από την αποτυχία της κυβέρνησης του προέδρου Μπουμπακάρ Κεϊτά να τους προστατεύσει τόσο από τζιχαντιστικές επιθέσεις όσο και από αντίποινα μεταξύ εθνοτήτων.

Η βία ανάμεσα σε κυνηγούς της φυλής Ντόγκον και τους βοσκούς της φυλής Φουλάνι έχει προκαλέσει δεκάδες νεκρούς από τον Ιανουάριο. Σε επίθεση τον Μάρτιο τουλάχιστον 150 μέλη της φυλής Φουλάνι σκοτώθηκαν, σε μια από τις χειρότερες πράξεις αιματοχυσίας στην πρόσφατη ιστορία του Μάλι που οδήγησε στην παραίτηση του τότε πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης