Μαλί: Απελευθερώθηκαν ορισμένοι εκ των ομήρων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, 07:43
Μαλί: Απελευθερώθηκαν ορισμένοι εκ των ομήρων
«Ένας ορισμένος αριθμός» ανθρώπων που κρατούσε ομήρους μια ομάδα ενόπλων από το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Σεβαρέ, στο κεντρικό τμήμα του Μαλί, απελευθερώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ πέντε ξένοι απομακρύνθηκαν από την πόλη, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας.

«Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι όλα τελείωσαν, αλλά ένας ορισμένος αριθμός ομήρων απελευθερώθηκε από δυνάμεις του στρατού οι οποίες είχαν αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο Byblos, μετά την εισβολή των ενόπλων», ανέφερε η μία από τις πηγές.

Μια δεύτερη πηγή έκανε λόγο περί επέμβασης των ειδικών δυνάμεων του στρατού του Μαλί η οποία επέτρεψε να απελευθερωθούν πολλοί όμηροι, ανάμεσά τους «πέντε ξένοι, οι οποίοι μεταφέρονται στο Μπαμακό». Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τις εθνικότητες των ξένων.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες κι ένας εργαζόμενος στον ΟΗΕ, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις και στη MINUSMA. Ένας Ουκρανός υπήκοος που κατάφερε να αποδράσει από το ξενοδοχείο είπε στις αρχές πως οι «περίπου τέσσερις ή πέντε» ένοπλοι κρατούσαν «τουλάχιστον δέκα» ομήρους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, 07:49