Ένας γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στο Μάλι απεβίωσε την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, γεγονός που ανεβάζει σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν αφού ήρθαν σε επαφή με έναν ιμάμη από τη Γουινέα, το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα της επιδημίας στο Μάλι.

Ο γιατρός αυτός ήταν μεταξύ των περίπου 300 ανθρώπων που βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μάλι, τελευταία χώρα που έχει πληγεί από την επιδημία μετά τον θάνατο στις 27 Οκτωβρίου του ιμάμη σε κλινική του Μπαμάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγούμενος απολογισμός του Υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για 413 ανθρώπους υπό ιατρική παρακολούθηση. Όλοι συνδέονται με τον ιμάμη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρίνισε σε έκθεσή του ότι και οι πέντε θάνατοι από τον ιό Έμπολα, τρεις άμεσες και δύο έμμεσες μολύνσεις, συνδέονται με τον ιμάμη.

Πρόκειται για έναν νοσοκόμο και έναν γιατρό της κλινικής όπου νοσηλεύθηκε ο ιμάμης, έναν φίλο που πήγε να τον επισκεφθεί, μια γυναίκα που ήρθε σε επαφή με τον τελευταίο και τον γιο της γυναίκας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της υγειονομικής έρευνας που διεξήγαγε ο ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεκροί στο Μάλι από τον Έμπολα είναι συνολικά επτά, συνυπολογιζόμενου και του θανάτου ενός μικρού κοριτσιού στα τέλη του περασμένου μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης