Δύο μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μάλι σκοτώθηκαν και άλλα έξι τραυματίστηκαν καθώς εξερράγη αυτοσχέδια νάρκη όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πέρασε από το σημείο όπου ήταν τοποθετημένη, ανέφερε πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας.

Ανοιχτό ημιφορτηγό του στρατού χτυπήθηκε από «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό» στην είσοδο του χωριού Ντανσάν, στον άξονα Μπονί-Ντουεντζά, είπε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στρατιώτες τους οποίους μετέφερε το όχημα επρόκειτο να κάνουν αλλαγή φρουράς στην περιοχή, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον οδικό άξονα στον οποίο σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι τη 19η Αυγούστου σε ενέδρα που αποδόθηκε σε τζιχαντιστές.

Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούνται ευρέως από τους τζιχαντιστές εναντίον των δυνάμεων του Μάλι, της Γαλλίας και του ΟΗΕ. Εξ ορισμού, σκοτώνουν επίσης πολλούς αμάχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2012, όταν ξέσπασε σύρραξη ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις από τη μια, αυτονομιστές αντάρτες και τζιχαντιστές στον βορρά από την άλλη, το Μαλί έχει μπει σε ατελείωτο κυκεώνα με χιλιάδες νεκρούς, πολίτες και αντιμαχόμενους, παρά την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και τις επεμβάσεις δυνάμεων του ΟΗΕ, άλλων χωρών της Αφρικής, καθώς και της Γαλλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης