Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε στελέχη της εκλογικής επιτροπής, απήχθησαν στο βόρειο Μάλι, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας σήμερα, μία εβδομάδα πριν διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη χώρα με στόχο την αποκατάσταση της ενότητάς της.

Οι ένοπλοι –είναι άγνωστο σε ποια οργάνωση ανήκουν– απήγαγαν τους έξι άνδρες, οι οποίοι είναι όλοι υπήκοοι του Μάλι, νωρίς σήμερα καθώς διένειμαν εκλογικές κάρτες στην πόλη Τεσαλίτ, σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από την Κιντάλ. Ανάμεσά τους ήταν και ο αντιδήμαρχος της Τεσαλίτ, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κυβερνήτης πραγματοποιεί μια έκτακτη συνάντηση για να δει τι χρειάζεται να γίνει. Δεν έχουμε κανένα νέο για τους απαχθέντες», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Μια αφρικανική στρατιωτική πηγή στην Κιντάλ, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι σε επεισόδια προεκλογικής βίας την Πέμπτη, επιβεβαίωσε ότι ελήφθησαν πληροφορίες περί απαγωγής προσωπικού της εκλογικής επιτροπής. Επίσημα, ο γαλλικός στρατός και η δύναμη του ΟΗΕ, που έχουν παρουσία στην Τεσαλίτ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με μια κυβερνητική πηγή η απαγωγή πιστεύεται ότι είναι έργο ανταρτών Τουαρέγκ που ανήκουν στην οργάνωση Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ (MNLA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένοπλο κίνημα αυτό είχε καταλάβει την πόλη τον Φεβρουάριο μετά την επέμβαση του στρατού της Γαλλία για να απωθηθούν ισλαμιστές μαχητές συνδεδεμένοι με την αλ Κάιντα οι οποίοι ήλεγχαν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Μάλι. Οι αρχές της χώρας ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης αφού συνήψαν μια συμφωνία με το MNLA και μια άλλη οργάνωση των Τουαρέγκ την 18η Ιουνίου για την επανένωση της χώρας και την διοργάνωση εκλογών ώστε η χώρα να αποκτήσει εκ νέου πολιτική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης