Ένα μέλος της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MINUSMA) που δραστηριοποιείται στο Μάλι σκοτώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε στρατόπεδο όπου στεγάζονται τα στρατεύματα του ΟΗΕ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Οι ένοπλοι επιτέθηκαν σε στρατόπεδο της MINUSMA» τα ξημερώματα, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP πηγή προσκείμενη στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέλη της MINUSMA απάντησαν στα πυρά και δυστυχώς ένας στρατιώτης από το Τσαντ σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε», πρόσθεσε.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει έντονα την επίθεση σε στρατόπεδο της MINUSMA, που έλαβε χώρα στο Κιντάλ», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπαν Κιν-μουν.

«Οι επιθέσεις αυτές δεν θα μεταβάλλουν την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξουν το λαό του Μάλι στην αναζήτηση για την ειρήνη. Η τελευταία αυτή επίθεση επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας, που στόχο θα έχει τον τερματισμό των συγκρούσεων και την πλήρη αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας στο Μάλι», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης