Μάλι-Νίγηρας: Ενέδρα εναντίον κοινής περιπόλου στρατιωτών του Νίγηρα και των ΗΠΑ, πληροφορίες για νεκρούς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 02:21
Μάλι-Νίγηρας: Ενέδρα εναντίον κοινής περιπόλου στρατιωτών του Νίγηρα και των ΗΠΑ, πληροφορίες για νεκρούς
Άγνωστοι σκότωσαν πολλά μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Νίγηρα κοντά στα σύνορα με το Μάλι την Τετάρτη, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους στον Νίγηρα. Στην ενέδρα, σύμφωνα με το Radio France International (RFI) σκοτώθηκαν επίσης μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι πως έχουμε πέντε στρατιώτες του Νίγηρα νεκρούς και άλλοι πιθανόν αγνοούνται, αλλά δεν μπορώ να πω αν και κατά πόσον υπάρχουν θύματα (στις τάξεις του στρατού) των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ναματά Αμπουμπακάρ, τοπικός αξιωματούχος στην περιοχή Τιλαμπέρι του Νίγηρα.

Διπλωματική πηγή στον Νίγηρα επιβεβαίωσε ότι στρατιωτικοί έπεσαν σε ενέδρα. Σημείωσε ότι οι δράστες πιστεύεται ότι μπήκαν στη χώρα από το Μάλι και ότι σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς στρατιώτες. Καμιά πηγή στον Νίγηρα δεν σχολίασε την πληροφορία ότι αμερικανοί στρατιώτες, που έχουν μια βάση στο Αγκαντέζ, επίσης σκοτώθηκαν.

Το RFI μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Ένας εκπρόσωπος της AFRICOM, του διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την Αφρική, περιορίστηκε να επιβεβαιώσει την ενέδρα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μια κοινή περίπολος στρατιωτών των ΗΠΑ και του Νίγηρα δέχθηκε εχθρικά πυρά στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νίγηρα», είπε ο εκπρόσωπος αυτός. Δεν σχολίασε την πληροφορία του RFI ότι αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ενέδρα.

Οι ένοπλες δυνάμεις αφρικανικών κρατών με την υποστήριξη δυτικών στρατιωτικών εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καταστείλουν τη δράση τζιχαντιστικών οργανώσεων στις φτωχές, αραιοκατοικημένες ερήμους του Σαχέλ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 02:21