Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας θα παραμείνουν στο Μάλι για άλλον έναν χρόνο, μετά την παράταση της συμμετοχής τους στην αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη χώρα της Αφρικής από τα μέλη της γερμανικής κάτω Βουλής.

Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε απόφαση που προβλέπει ότι 1.100 στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να υπηρετούν στην Πολυδιάστατη Ολοκληρωμένη Αποστολή Σταθεροποίησης στο Μάλι (Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali, MINUSMA) του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα της δυτικής Αφρικής δρουν τζιχαντιστές εδώ και χρόνια. Το 2013 η Γαλλία, η πρώην αποικιοκρατική επικυρίαρχη δύναμη, απέκρουσε επίθεση στην πρωτεύουσα. Τον Αύγουστο, ο στρατός κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Τα μέλη της γερμανικής Βουλής αναμένεται να παρατείνουν επίσης τη συμμετοχή της Μπούντεσβερ σε άλλο ένα στρατιωτικό εγχείρημα στο Μάλι, την Εκπαιδευτική Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUTM).

Το Βερολίνο αναμένεται να μεγεθύνει τη συμμετοχή του στην EUTM, αυξάνοντας το ανώτατο όριο των μελών των γερμανικών δυνάμεων που θα μπορούν να αναπτυχθούν στα 600 – από 450 σήμερα – από την 1η Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση της EUTM στις αρχές του Ιουλίου. Νέο κέντρο εκπαίδευσης στο κεντρικό Μάλι αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης