Μάλι: Περίεργη φωτογραφία Γάλλου στρατιώτη κάνει τον γύρο του κόσμου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 08:44
Μάλι: Περίεργη φωτογραφία Γάλλου στρατιώτη κάνει τον γύρο του κόσμου
Φωτογραφία Γάλλου στρατιώτη που φοράει μάσκα σκελετού - βγαλμένη από θρίλερ - έχει προκαλέσει τριγμούς στις τάξεις των γαλλικών στρατευμάτων. Τραβηγμένη στις 20 Ιανουαρίου, η φωτογραφία απεικονίζει συγκεκριμένα στρατιώτη που φορά ειδικά γυαλιά και μια μάσκα σκελετού που παραπέμπει κατά κάποιο τρόπο στον Ghost, έναν χαρακτήρα από το βιντεοπαιχνίδι «Call of Duty».

Σύμφωνα με το RTL, ο εκπρόσωπος του στρατού χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά αυτή, υπογραμμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι αντιπροσωπευτική των γαλλικών επιχειρήσεων στο Μάλι.

Η εκδοχή της ιστορίας όπως την παρουσίασε ο φωτογράφος μοιάζει σχετικά αθώα. «Βρέθηκα μαζί με τα γαλλικά στρατεύματα κοντά στο Νιόνο. Ένα ελικόπτερο προσγειωνόταν, δημιουργώντας τεράστια σύννεφα σκόνης. Ενστικτωδώς, όλοι οι στρατιώτες προσπάθησαν να αποφύγουν την άμμο. Ήταν απόγευμα και ακτίνες του ήλιου πρόβαλλαν μέσα από τα δέντρα και τα σύννεφα σκόνης. Ήταν ένα πολύ όμορφο φως» λέει και προσθέτει: «Εντόπισα έναν στρατιώτη, που φορούσε ένα περίεργο φουλάρι και τον φωτογράφισα. Εκείνη την ώρα, τίποτα δεν φαινόταν ασυνήθιστο ή σοκαριστικό. Ο στρατιώτης δεν πόζαρε και δεν υπήρχε κάτι το στιλιζαρισμένο. Εκείνος απλώς στεκόταν εκεί, προστατεύοντας το πρόσωπό του από τη σκόνη και περιμένοντας το ελικόπτερο να προσγειωθεί. Κανένας δεν προσπάθησε να με σταματήσει να τον φωτογραφίσω».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 09:09