Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μάλι, Μπαμάκο, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην Εθνική Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους (CNRDRE), μέλη της οποίας προχώρησαν την περασμένη Τρίτη στην ανατροπή του προέδρου της χώρας, Amadou Toumani Toure.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετάδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το συγκεντρωμένο πλήθος, κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ του στρατιωτικού καθεστώτος και ανεμίζοντας σημαίες, κάλεσε τους στασιαστές του στρατού να «σώσουν τη χώρα». Στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν επανειλημμένα κατηγορήσει τον απερχόμενο πρόεδρο για την αδυναμία του να τους εφοδιάζει με τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των μαχητών Τουαρέγκ στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Νίκη» και «Κάτω ο Sarkozy και οι Δυτικοί» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, την ίδια στιγμή που εκπρόσωπος του καθεστώτος αποκάλεσε «προδότες» όλους τους ηγέτες των κρατών που αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων στην αφρικανική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να μείνουν προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα στον Βορρά, τη διαφθορά και το ανεπαρκές σύστημα εκπαίδευσης. Είναι θέματα πολύ πιο σημαντικά από τις εκλογές» εξήγησε ένας από τους διαδηλωτές.

Έδωσε σημεία ζωής

Εν τω μεταξύ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Μάλι, Amadou Toumani Toure, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το πραξικόπημα. Στη διάρκεια των δηλώσεών του εξήγησε πως είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται κάπου μέσα στο έδαφος της αφρικανικής χώρας.

«Είμαι ελεύθερος. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι αν είμαι καλά αλλά το να βρεθεί ένας τρόπος να βγει η χώρα με όσο το δυνατόν ομαλότερο τρόπο από την κρίση» τόνισε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Χιλιάδες οι πρόσφυγες στο Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 02:24

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης