Η Μάλτα θα αναστείλει όλες τις εισερχόμενες πτήσεις από το Σάββατο και θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα μόνο για τα αεροπλάνα που μεταφέρουν εμπορεύματα, τις ανθρωπιστικές πτήσεις και όσες γίνονται για τον επαναπατρισμό Μαλτέζων που βρίσκονται στο εξωτερικό, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η Μάλτα, η οποία εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό, έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19, από τα οποία τα 32 εισαγόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Σάββατο θα είναι μια ζοφερή ημέρα για την τοπική αεροπορική βιομηχανία και όλους τους εμπλεκόμενους που εργάστηκαν ακούραστα για να διασφαλίσουν την ανάπτυξη και την επιτυχία της τα τελευταία χρόνια», ανακοίνωσε ο Άλαν Μποργκ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς αεροδρομίου της Μάλτας. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμο να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Η εξάπλωση της επιδημίας covid-19 και οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια έχουν πλήξει σημαντικά την οικονομία του νησιού. Ο τουρισμός αποτελεί το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της Μάλτας, ενώ ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών και των οικονομικών υπηρεσιών εξαρτώνται πολύ από τους εργαζόμενους από το εξωτερικό.

Η εφημερίδα The Times of Malta ανέφερε σήμερα ότι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η οικονομία της χώρας, που έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην Ε.Ε, ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και κατά το ήμισυ τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σίλβι Σκέμπρι προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αργά χθες Τρίτη όταν δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι οι ξένοι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους και θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

«Η φιλανθρωπία ξεκινά από το εσωτερικό. Επικεντρωνόμαστε στους εργαζόμενους από τη Μάλτα και το Γκότζο. Μόλις οι αλλοδαποί εργαζόμενοι χάσουν τις δουλειές τους, θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης