Μετανάστες εξεγέρθηκαν στη Μάλτα ζητώντας την ελευθερία τους και πυρπόλησαν τουλάχιστον πέντε οχήματα προσωπικού τραυματίζοντας έναν αστυνομικό στο κέντρο κράτησης όπου βρίσκονταν.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την περασμένη νύχτα σ’ ένα πρώην στρατόπεδο του βρετανικού στρατού στο Χαλ Φαρ, κοντά στο αεροδρόμιο της Μάλτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετανάστες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τμήμα του συγκροτήματος, όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η κατάσταση τέθηκε και πάλι υπό τον έλεγχο των Αρχών τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών στη Μάλτα δέχονται πίεση, καθώς εκατοντάδες μετανάστες έφθασαν το καλοκαίρι στο νησί.

Πολλοί απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν στη Μάλτα έπειτα από μια συμφωνία με άλλες χώρες της Ε.Ε. για την κατανομή τους στις χώρες αυτές, όμως οι περισσότεροι εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί, προκαλώντας πίεση στις περιορισμένες εγκαταστάσεις υποδοχής που αυτό διαθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σήμερα πως οι μετανάστες στο Χαλ Φαρ πυρπόλησαν αίθουσες καθώς και οχήματα που ανήκουν στο προσωπικό. Ένα όχημα της αστυνομίας υπέστη επίσης ζημιές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης