Οι υγειονομικές αρχές της Μάλτας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 582 περιστατικά του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ υπέκυψαν ακόμη δύο ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αμφότεροι άνδρες, ηλικίας 52 και 53 ετών.

Το προηγούμενο ρεκόρ περιστατικών Covid-19 (401) είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής στη νήσο δεν έχει εντοπιστεί κανένα περιστατικό της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Μάλτα έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 473 νεκρούς επί συνόλου περίπου 43.000 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο αυξήθηκε σε 47 (+7 σε 24 ώρες), με τους τέσσερις να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένωση μαιών και νοσοκόμων της Μάλτας προειδοποίησε χθες ότι η κατάσταση στο μοναδικό κρατικό νοσοκομείο του νησιού είναι πλέον οριακή, καθώς σε αυτό έχουν επίσης εισαχθεί δεκάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις, ιδίως εποχική γρίπη.

Απηύθυνε έκκληση να αναβληθούν οι χειρουργικές επεμβάσεις που δεν κρίνονται επείγουσες για να αμβλυνθεί η υπερφόρτωση του ιδρύματος, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης