Οι Αρχές της Μάλτας συνέλαβαν την περασμένη Πέμπτη έναν άνδρα ως ύποπτο, καθώς θεωρείται πως διαδραμάτισε τον ρόλο του μεσάζοντα στη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία. Ο φόνος της δημοσιογράφου συγκλόνισε την Ευρώπη εγείροντας ερωτήματα όσον αφορά στην κυριαρχία του νόμου στη Μάλτα.

Η 53χρονη δημοσιογράφος, η οποία είχε ιστολόγιο κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στο σπίτι της στις 16 Οκτωβρίου του 2017. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεσή της, ο μεσάζων εκτιμάται πως ήταν ο σύνδεσμος ανάμεσα στο πρόσωπο που είναι ύποπτο και σ’ αυτό που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία της δημοσιογράφου. Επίσης, είναι ανάμεσα στους άνδρες που βοήθησαν στον εφοδιασμό τους με τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στον φόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Times of Malta», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στον άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι είχε τον ρόλο του μεσάζοντα, αν αυτός οδηγήσει την αστυνομία στον «εγκέφαλο» της δολοφονίας της δημοσιογράφου – μπλόγκερ. Παράλληλα, η Europol κατά την ίδια πάντα πηγή κατέσχεσε συσκευές που είχε στην κατοχή του ο ύποπτος που συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως τρεις ύποπτοι άνδρες για την εκτέλεση της εντολής δολοφονίας είχαν συλληφθεί  τον Δεκέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ δήλωσε την Κυριακή ότι θέλει να λάμψει όλη η αλήθεια για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης