Ένας στους τρεις άνδρες και μία στις πέντε γυναίκες ζουν μαζί με τους γονείς τους έως την ηλικία των 34 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

Στις ηλικίες 18 – 24 ετών, η αναλογία των νέων που ζουν με τους γονείς τους είναι πολύ υψηλότερη. Το 2008, το 71% των γυναικών αυτής της ηλικίας και 82% των ανδρών ζούσαν στην οικογενειακή εστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά το 46% των Ευρωπαίων ηλικίας 18 ως 34 ετών, δηλαδή 51 εκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν στο σπίτι των γονιών τους το 2008. Το φαινόμενο αυτό είναι εντονότερο στις χώρες της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης. Στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, οι νεαροί ενήλικες έχουν την τάση να εγκαταλείπουν νωρίτερα την οικογενειακή εστία.

Η συνέχιση των σπουδών είναι ένας από τους λόγους που εξηγούν αυτό το φαινόμενο, ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 18 – 24 ετών. Όμως η κρίση είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Το 13% των νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 18 ως 34 ετών, που ζουν στο σπίτι των γονιών τους βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας, επισημαίνει η Eurostat. Μεταξύ των νεαρών ενηλίκων που ζουν στο σπίτι των γονιών τους και εργάζονται, το 36% έχει συμβόλαια προσωρινής απασχόλησης.

Όπως και να το κάνουμε… μάνα, είναι μόνο μία!…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης