Μανουέλ Βαλς: «Θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, 10:28
Μανουέλ Βαλς: «Θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας»
«Θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς στο δίκτυο RTL σήμερα το πρωί, δηλώνοντας ότι επιθυμεί την «καταγραφή» του στο κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν.

«Όπως καλώ, άλλωστε, όλους τους απερχόμενους βουλευτές, τους προοδευτικούς, εκείνους που προέτρεψαν σε ψήφο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν πριν από τον πρώτο γύρο, όλους εκείνους που επιθυμούσαν τη νίκη του, εγώ θα είμαι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας και επιθυμώ να καταγραφώ στο κίνημα αυτό που είναι δικό του, στο "Republique en Marche"» είπε.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Σήμερα η ουσία είναι να δώσουμε στον Εμανουέλ Μακρόν μια πλειοψηφία, χωρίς αποδοκιμασία, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω» τόνισε, εξηγώντας ότι η «διαίρεση» υπήρξε «μοιραία για την πενταετία» του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μανουέλ Βαλς αναφερόταν στην ομάδα των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (les frondeurs) που αντιτάχθηκαν στην οικονομική πολιτική όλων των κυβερνήσεων του Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν διατηρώ ποτέ τη στενοχώρια, ακόμη λιγότερο πικρία. Θέλω την επιτυχία του Εμανουέλ Μακρόν, της κυβέρνησής του, της πλειοψηφίας του» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους συντρόφους του σοσιαλιστές λέγοντας: «Όλοι όσοι συμφωνούν με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν οφείλουν να δεσμευθούν πλήρως».

«Δεν έχω προσωπική φιλοδοξία» ξεκαθάρισε ο Μανουέλ Βαλς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, 12:47