Μαντέψτε ποιο είναι το πιο βρόμικο οικιακό αντικείμενο!

Μαντέψτε ποιο είναι το πιο βρόμικο οικιακό αντικείμενο!
Το κάθισμα της τουαλέτας έχει την αδικαιολόγητη φήμη ότι είναι το πιο βρόμικο αντικείμενο σε ένα σπίτι. Επιστήμονες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολύ πιο βρόμικα μέρη, μερικά από τα οποία δεν θα τα φανταζόμασταν ποτέ.

Σύμφωνα με μελέτες του Dr Chuck Gerba, καθηγητή μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναλύει δείγματα από διάφορα αντικείμενα του σπιτιού για μικρόβια όπως το E coli και ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, το κάθισμα της τουαλέτας είναι ένα από τα πιο καθαρά σημεία του σπιτιού. Έχει μόνο 50 βακτήρια ανά 2,5 κυβικά εκατοστά, τη στιγμή που συνήθως υπάρχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια στο ξύλο κοπής των λαχανικών.

Όσο για το πιο βρόμικο αντικείμενο στο σπίτι, αυτό είναι με διαφορά το σφουγγαράκι της κουζίνας. Σύμφωνα με τον Dr Gerba, υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό του σπόγγου. Με άλλα λόγια, το σφουγγάρι της κουζίνας είναι 200.000 φορές πιο βρόμικο από το κάθισμα της τουαλέτας, ενώ το σφουγγαράκι τύπου βετέξ είναι 20.000 φορές πιο βρόμικο από το κάθισμα της τουαλέτας.

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 14:55