Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι που προσλήφθηκαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ με κόστος 1,25 εκατ. λιρών είναι πολύ καλοί για να μυρίζουν μικροποσότητες τυριού και λουκάνικων αλλά καθόλου καλοί για να εντοπίζουν ναρκωτικά, διαπιστώνει σε έκθεσή της η αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Στο διάστημα των έξι μηνών που καλύπτει η έκθεση, οι έξι αστυνομικοί σκύλοι έχουν αποτύχει να εντοπίσουν ηρωίνη, κοκαΐνη ή άλλα ναρκωτικά της κλάσης Α, στα οποία δίνεται «υψηλή προτεραιότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αποτρεπτική ισχύς της παρουσίας των σκύλων ήταν δύσκολο να μετρηθεί, ωστόσο οι κατασχέσεις που αναφέρθηκαν αντιστοιχούν σε χαμηλή απόδοση της επένδυσης, δεδομένου ότι δαπανήθηκαν 1,25 εκατ. λίρες για νέους σκύλους και λειτουργικά έξοδα της μονάδας» αναφέρει στην έκθεσή του ο Ανεξάρτητος Επιθεωρητής Συνόρων και Μετανάστευσης.

Καθένα από τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένο στην ανίχνευση διαφορετικών προϊόντων, όπως τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα και το κρέας που φτάνουν παράνομα στο αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι σκύλοι βοήθησαν τις τελωνειακές αρχές να κατασχέσουν 46 κιλά τσιγάρα και 181 κιλά κρέας, όχι όμως και ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροδρόμιο εξετάζει τώρα πώς θα μπορούσε να αυξηθεί η χρησιμότητα των πανάκριβων σκύλων, επισημαίνεται στην έκθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης