Η κινητοποίηση συνεχίστηκε τη Δευτέρα στο βόρειο Μαρόκο προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές που έχουν καταστρέψει περισσότερα από 7.000 στρέμματα δάσους μέσα σε τρεις ημέρες, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πυροσβέστες και άνδρες του στρατού «συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών αυτών», δήλωσε ο αρχηγός του εθνικού Κέντρου διαχείρισης των δασικών κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, Φουάντ Ασαλί, στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MAP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν 7.250 στρέμματα δάσους κοντά στην τουριστική πόλη Σεφσαουέν (βόρεια) έγιναν στάχτη από τις φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο, διευκρίνισε.

Οι ομάδες των πυροσβεστών υποστηρίζονται από «τέσσερα αεροπλάνα Canadair των Βασιλικών Αεροπορικών Δυνάμεων και τέσσερα αεροπλάνα Turbo trush της βασιλικής χωροφυλακής», πρόσθεσε ο Ασαλί.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή, οι πυρκαγιές έδειχναν να υποχωρούν τη Δευτέρα, με εξαίρεση μερικές διάσπαρτες και υπό έλεγχο φλεγόμενες επιφάνειες γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνα διεξάγεται για να καθοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς που δεν προκάλεσε κανένα ανθρώπινο θύμα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι μπορεί να συνιστούν στοιχεία που πυροδοτούν τη φωτιά.

Κύμα ζέστης πλήττει τη χώρα από την Παρασκευή, με θερμοκρασίες που μπορεί να φθάνουν έως τους 49 βαθμούς Κελσίου, και θα συνεχιστεί έως σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την υπηρεσία Μετεωρολογίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης