Ένας ύποπτος συνελήφθη σήμερα στο Μαρακές μετά τη δολοφονία δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι Αρχές αναζητούν τώρα κι άλλους υπόπτους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά τον εντοπισμό τη Δευτέρα των πτωμάτων των δύο τουριστριών, μίας υπηκόου Δανίας και μίας υπηκόου Νορβηγίας, σε απόσταση 10 χλμ. από το Ιμλίλ, ένα μικρό χωριό στον Άνω Άτλαντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο θύματα έφεραν «ίχνη βίας από μαχαίρι» στον λαιμό, ανέφεραν οι μαροκινές Αρχές.

Οι Αρχές έχουν ειδοποιήσει τους γονείς των δύο γυναικών στις χώρες τους. Το θύμα από τη Δανία, η Λουίζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, 24 ετών, «είχε κομμένο λαιμό», δήλωσε η μητέρα της Χέλε Πέτερσεν, την οποία επικαλείται η δανική εφημερίδα «B.T.».

Η οικογένειά της είχε προσπαθήσει να την αποτρέψει από το να πάει στο Μαρόκο «λόγω της χαοτικής κατάστασης», διευκρίνισε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη σελίδα της στο Facebook, η Λουίζα σπούδαζε στη Νορβηγία για να γίνει ξεναγός και διψούσε για περιπέτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άλλο θύμα ήταν 28 ετών, σύμφωνα με μαροκινά ΜΜΕ.

Ένας σημαντικός μηχανισμός ασφαλείας έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Ιμλίλ μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων και οι εκδρομές σε αυτήν την πολύ τουριστική ορεινή περιοχή έχουν ανασταλεί, σύμφωνα με τα μαροκινά ΜΜΕ.

Ο τουρισμός είναι τομέας-κλειδί για τη μαροκινή οικονομία: εισφέρει το 10% του ΑΕΠ και σε αυτόν απασχολείται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των Μαροκινών μετά τη γεωργία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης