Ο Μάρτιν Σουλτς που είναι και το πρόσωπο των ημερών στη Γερμανία μετά την αποτυχία σχηματισμού της κυβέρνησης «Τζαμάικα», δήλωσε ότι την απόφαση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, θα την πάρουν ψηφίζοντας τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Ο κ. Σουλτς διευκρίνισε, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προς την ηγεσία CDU, CSU και SPD για κοινή συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, ότι δεν θα αρνηθεί τις συνομιλίες, αλλά για τα επόμενα βήματα του κόμματος πρέπει να αποφανθεί η βάση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια δραματική έκκληση ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος κάλεσε τα κόμματα σε συνομιλίες. Εμείς δεν θα τις αρνηθούμε. Για το εάν αυτές (οι συνομιλίες) οδηγήσουν στην συμμετοχή μας με οποιονδήποτε τρόπο σε έναν σχηματισμό κυβέρνησης, θα ψηφίσουν τα μέλη του SPD», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάρτιν Σουλτς. «Δεν υπάρχει αυτοματισμός προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. To κάθε επόμενο βήμα θα συζητηθεί εντατικά στο κόμμα και στην ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης