Μαρτινίκα: Κέντρο εμβολιασμού για την COVID-19 και φαρμακείο παραδόθηκαν στις φλόγες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 06:33
Μαρτινίκα: Κέντρο εμβολιασμού για την COVID-19 και φαρμακείο παραδόθηκαν στις φλόγες

Κέντρο εμβολιασμού για την COVID-19 και φαρμακείο πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης το βράδυ του Σαββάτου στο Φορτ-ντε-Φρανς (Μαρτινίκα, υπεράκτια γαλλική περιφέρεια), την επομένη της επιβολής νέας απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες Κυριακή.

Σούπερ-μάρκετ λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι δυνάμεις επιβολής της τάξης προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Συγκέντρωση περίπου εκατό ανθρώπων έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Μαρτινίκας, περίπου δύο ώρες αφού τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις περιφερειακές αρχές του γαλλικού νησιού των Αντιλλών.

Το πλήθος κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Φορτ-ντε-Φρανς υπό τον ήχο τυμπάνων, σε ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε καρναβάλι.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, που είχαν αποκλείσει μια από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες της πόλης, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας, παλέτες, ελαστικά αυτοκινήτων και διάφορα άλλα αντικείμενα πυρπολήθηκαν, οι φλόγες εξαπλώθηκαν, κέντρο εμβολιασμού έγινε παρανάλωμα του πυρός και σούπερ-μάρκετ στην είσοδο της πόλης λεηλατήθηκε.

Στη Μαρτινίκα, όπου κηρύχθηκε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης τη 13η Ιουλίου, εφαρμόζεται lockdown για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, καθώς ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ χαρακτηρίζει «δραματική» την κατάσταση.

Η νήσος καταγράφει έναν από τους υψηλότερους δείκτες επίπτωσης σε ολόκληρη τη Γαλλία, 1.040 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης αυτός δεν ξεπερνά τα 218.

Μόλις το 15% του πληθυσμού της Μαρτινίκας έχει εμβολιαστεί ως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 06:36