Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακ Καν από τη μαρτυρία ενός ατόμου που υποστηρίζει ότι είδε το παιδί να μπαίνει σε ένα γερμανικό Volkswagen van με έναν άνδρα λίγες μόνο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της, στις 11 π.μ., 28 Μαΐου 2007.

Η μαρτυρία βρίσκεται σε αρχείο της αστυνομίας όπου περιγράφεται πώς ο μάρτυρας είδε τη Madeleine να βγαίνει από ένα εστιατόριο στην ισπανική παραθαλάσσια πόλη Alcossebre πριν ανέβει στο φορτηγό με έναν άγνωστο άνδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η Μαντλίν εμφανίστηκε στις 11 Μαΐου 2007 στις 11 π.μ. – τρεις εβδομάδες αφότου εξαφανίστηκε – βγαίνοντας από το δημοφιλές τοπικό εστιατόριο Tunnels στο Alcossebre, περίπου 600 μίλια από την Praia da Luz.

Η έκθεση της αστυνομίας, που επικαλείται η daily mail, αναφέρει για την συγκεκριμένη μαρτυρία ότι η «Τοποθεσία που δόθηκε ως εστιατόριο που ονομάζεται Tunnels, σε ένα παλιό κάστρο σε μια περιοχή που ονομάζεται Cap Y Corp, Alcossebre, Ισπανία. Φαινόταν (η Μανλτίν) να φεύγει με έναν άνδρα με ένα φορτηγό Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στοιχείο αυτό, δίνει νέα δυναμική στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ιδιαίτερα δε, μετά την αναγνώριση του Γερμανού παιδεραστή Christian Brueckner ως βασικού υπόπτου.

Βρετανοί ντετέκτιβ πιστεύουν ότι ο 43χρονος Brueckner ζούσε από ένα τροχόσπιτο VW T3 Westerfalia στο πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz κατά τη στιγμή της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Εκείνη την εποχή, ο αξιωματικός της Αστυνομίας του Leicestershire, John Hughes εξέδωσε διεθνή προειδοποίηση «κινδύνου για απώλεια ζωής» της Ιντερπόλ ζητώντας από την ισπανική και τη γερμανική αστυνομία να ερευνήσει την υπόθεση.

Προέτρεπε μάλιστα την ισπανική αστυνομία να ελέγξει την τοποθεσία για κάμερες και μάρτυρες και ζήτησε τα στοιχεία του οχήματος. Όμως, δεν είναι σαφές ποιοι έλεγχοι έγιναν.

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Christian BruecknerΚοντά στο σημείο όπου έκανε διακοπές η Μαντλίν ο βασικός ύποπτος

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο βασικός ύποπτος ζούσε μόλις δύο μίλια από το διαμέρισμα όπου έκανε διακοπές η Μαντλίν με την οικογένειά της τον Μάιο του 2007. Μάλιστα, πρώην γείτονες δήλωσαν ότι κοιμόταν συχνά στο βαν του, χρώματος λευκό με κίτρινο.

Η γερμανική αστυνομία είπε πως υπήρχαν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει είτε το φορτηγό είτε ένα μοντέλο Jaguar XJR 6 με γερμανική πινακίδα για να διαπράξει το έγκλημα.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Madeleine, ο Brueckner έγραψε τη Jaguar στο όνομα του Alexander Bischof, ο οποίος ζει στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, παρόλο που το όχημα δεν έφυγε ποτέ από την Πορτογαλία.

Από παιδί προκαλούσε προβλήματα ο Christian Brueckner

Πάντως, τα τελευταία 24ωρα, βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για τον φερόμενο ως δράστη 43χρονο Γερμανό υπήκοο, κρατούμενο στις φυλακές. Ο άνδρας αυτός προκαλούσε από παιδί προβλήματα.

Θεωρείται ότι ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση Christian Brueckner, ζούσε το 2007 σε αυτό το Γερμανικό βαν

Από το 1995 μέχρι το 2007 διέμενε τακτικά στο Αλγκάρβε, κάποια χρόνια το σπίτι του ήταν ανάμεσα στο Λάγκος και την Πράια ντα Λουζ, έκλεβε για να ζήσει, γενικά κινείτο ανάμεσα στη Γερμανία και την Πορτογαλία, και στις δύο χώρες η συμπεριφορά του ήταν παραβατική. Το περιοδικό der Spiegel έγραψε ότι στο ποινικό του μητρώο υπάρχουν 17 εγγραφές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, ο Γερμανός είχε εκδιωχθεί από το σπίτι στο οποίο ζούσε με τους θετούς γονείς του, εξαιτίας της προβληματικής συμπεριφοράς του.

Στο δημοσίευμα απεικονίζονται για πρώτη φορά οι άνθρωποι που τον υιοθέτησαν και πρόκειται για τους Brigitte and Fritz Brueckner. Τον πήραν στο σπίτι τους όταν ήταν ακόμη μωρό, καθώς η μητέρα του τον είχε εγκαταλείψει.

Οι θετοί του γονείς, ωστόσο, τον έστειλαν σε ηλικία 13-14 ετών, σε μια υπηρεσία για εφήβους που έδειχναν εγκληματική συμπεριφορά, όταν ο πατέρας, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και η μητέρα δυσκολευόταν να ελέγξει τον ατίθασο χαρακτήρα του.

Φωτογραφίες dailymail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης