Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε τραυματίσει με μαχαίρι δύο περαστικούς στο κέντρο της Μασσαλίας.

Η επίθεση αυτή δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία. Το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο δράστης, ηλικίας 36 ετών, τραυμάτισε αρχικά δύο ανθρώπους μέσα σε ένα τραμ και στη συνέχεια άλλους δύο στη διασταύρωση της Κανεμπιέρ, της κεντρικής αρτηρίας της Μασσαλίας, με την οδό Ρομ.

 

Όταν είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, προσπάθησε να τραβήξει όπλο, όμως εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχει και άλλος ένας τραυματίας, ένας περαστικός που χτυπήθηκε στα πόδια από θραύσματα σφαίρας.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς επίσης και ο εισαγγελέας και ο δήμαρχος της Μασσαλίας Ζαν-Κλοντ Γκοντέν έσπευσαν στο σημείο.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

 

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της πόλης Ξαβιέ Ταραμπέ, η σημερινή επίθεση ήταν μια «πράξη του κοινού ποινικού δικαίου».

«Πρόκειται για μια ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας οδηγεί, προς το παρόν, να την θεωρήσουμε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο συνεχίζουμε τις έρευνες», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, «δεν είπε τίποτα, καμία φράση όπως για παράδειγμα “Αλλάχ Ακμπάρ”, κάτι που να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια», κατέληξε ο εισαγγελέας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης