Νέο αρνητικό ρεκόρ για τον αμερικανικό στρατό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, οι αυτοκτονίες στο στρατό ξηράς των ΗΠΑ για το 2009, έφτασαν τους 160 στρατιωτικούς.

Ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των αυτοχειριών επρόκειτο να ξεπεράσει τον απολογισμό του 2008, όταν είχαν καταγραφεί 140, ωστόσο τα αίτια της αύξησης δεν είναι σαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αναμφίβολα το 2009 υπήρξε μια επώδυνη χρονιά για το στρατό όσον αφορά τις αυτοκτονίες”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Κρίστοφερ Φίλμπρικ, υποδιευθυντής ενός προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων για την αποτροπή αυτοχειριών.

Ο στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται σε διαρκή ένταση, καθώς διεξάγει μακρόχρονους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Οι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι η επανειλημμένη ανάπτυξη στρατιωτικών σε εμπόλεμες ζώνες και το άγχος που τους προκαλούν οι μάχες αποτελούν βασικές αιτίες της αύξησης της κατάθλιψης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες των ενόπλων δυνάμεων στους γάμους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ο Ναύαρχος Μάικ Μάλεν, έχουν απευθύνει εκκλήσεις στους αξιωματικούς να μην γελοιοποιούν, ούτε να απειλούν την καριέρα, όσων στρατιωτικών χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια.

Ο στρατός υιοθέτησε μια σειρά πρωτοβουλιών για να περιορίσει το πρόβλημα, προσλαμβάνοντας εκατοντάδες ειδικούς στην ψυχική υγεία και αρχίζοντας ένα επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα για την κατανόηση του φαινομένου.

Αξιωματούχοι εκφράζουν επίσης ανησυχίες για τις αυτοκτονίες μεταξύ των βετεράνων, των συζύγων και μελών των οικογενειών στρατιωτικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης