«Μας αξίζει ένα άγριο μαστίγωμα, αλλά στις δημοσκοπήσεις». Έτσι σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, την τελευταία δημοσκόπηση, που δείχνει ότι η κυβέρνηση των Εργατικών έχασε το προβάδισμα που διατηρούσε έναντι της συντηρητικής αντιπολίτευσης μετά την άνοδό της στην εξουσία το 2007.

Ο Ραντ υπογράμμισε πως οι ψηφοφόροι έχουν δίκιο και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας αξίζει να μας μαστιγώσουν και σε άλλες δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, και δεσμεύθηκε για σκληρή δουλειά στους επόμενους εννέα μήνες, έως την διεξαγωγή των εκλογών και υλοποίηση των υποσχέσεών μας.

Πολιτικοί αναλυτές εκφράζουν την έκπληξή τους για τη δημόσια ομολογία του πρωθυπουργού και τη χαρακτηρίζουν ως «ριψοκίνδυνη».

«Αν ο πρωθυπουργός ομολογεί πως η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά, τότε ακόμα και οι υποστηρικτές της μπορεί να σκεφθούν το ίδιο», αναφέρει η εφημερίδα «The Age».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφορετική άποψη έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ραντ «κόλπο».

Δημοσκόπηση της Κυριακής καταδεικνύει ότι οι Εργατικοί και ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων – Εθνικών συγκεντρώνουν ίσο ποσοστό, 50%. Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 53%, σε σύγκριση με το 40% που προτιμά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης