Ένας χρόνος πέρασε από τις αιματηρές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Βελγίου, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 320. Η χώρα αποτίνει φόρο τιμής στους θανόντες με μια τελετή μνήμης, η οποία θα ξεκινήσει τηρώντας ενός λεπτού σιγή στις 07.58 (τοπική ώρα, 08.58 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, παρουσία του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματίλντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη συγκεκριμένη ώρα πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι και ο Ναζίμ Λαχράουι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, σκορπώντας τον θάνατο.

Μετά την ενός λεπτού σιγή στο αεροδρόμιο οι εκπρόσωποι των Αρχών θα μεταβούν στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Χαλίντ ελ Μπακράουι, αδελφού του Ιμπραχίμ, ο οποίος πυροδότησε τη δική του ζώνη με εκρηκτικά στις 09.11 (τοπική ώρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο της επίθεσης στο μετρό των Βρυξελλών έχει αφεθεί μια ανθοδέσμη:

Έπειτα από τις τελετές το βασιλικό ζεύγος θα εγκαινιάσει δύο αγάλματα, τα οποία θα βρίσκονται πολύ κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πώς είναι σήμερα η αεροσυνοδός η οποία έγινε το σύμβολο της επίθεσης στο αεροδρόμιο;

Η αεροσυνοδός Νίντι Τσαπχεκάρ, της οποίας η φωτογραφία με το ματωμένο πρόσωπο έκανε τον γύρο του κόσμου, την Τρίτη (21/3/2017) έγινε δεκτή από το βασιλικό ζεύγος.

«Έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις, βρίσκεται και πάλι στο Βέλγιο και έγινε δεκτή από τους μονάρχες με την ευκαιρία αυτή» αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.



Διαβάστε επίσης: 
Ο πόλεμος μεταφέρθηκε στην καρδιά της Ευρώπης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης