Μαύρος καπνός από το Βατικανό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 20:58
Μαύρος καπνός από το Βατικανό
Μαύρος ήταν ο πρώτος καπνός που βγήκε απόψε από την παραδοσιακή καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, στις 19:40 (ώρα Ιταλίας, 20:40 ώρα Ελλάδας), γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες δυο ψηφοφορίες των εκλεκτόρων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η επόμενη καθορισμένη επικοινωνία των 115 καρδινάλιων με τους πιστούς μέσω του μηνύματος αυτού έχει οριστεί για αύριο, γύρω στις 12:00 ώρα Ιταλίας (13:00 ώρα Ελλάδας).

Αν ο νέος ποντίφικάς εκλεγεί αργότερα ή νωρίτερα, ο καπνός δεν θα «περιμένει» τα δυο σταθερά «ραντεβού» που έχουν οριστεί για τις 20:00 και τις 13:00. Σε αυτή την περίπτωση ο λευκός καπνός θα βγει άμεσα και αμέσως μετά θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αιώνιας Πόλης.

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας και την βροχόπτωση, στην Ρώμη, η πλατεία του Αγίου Πέτρου γέμισε, απόψε, με δεκάδες χιλιάδες πιστούς που θέλησαν να διαπιστώσουν από κοντά, αν θα εκλεγόταν ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σήμερα.

Η ιταλική τηλεόραση έχει τοποθετήσει στην πλατεία τέσσερις γιγαντοθόνες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για το πρώτο μήνυμα του νέου ποντίφικα προς τους καθολικούς πιστούς σε όλο τον κόσμο.


Διαβάστε επίσης: Τα βλέμματα στραμμένα στο Βατικανό - Έκλεισαν οι πόρτες της Καπέλα Σιξτίνα

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης - Mαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 22:43