Ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου, Ράνκο Κριβοκάπιτς, χαιρέτισε σήμερα την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προτείνει έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων του Μαυροβουνίου με την Ε.Ε., εκτιμώντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα του έργου του κοινωνικού συνόλου της χώρας.

Ο κ. Κριβοκάπιτς διέκοψε τη συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τις δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, για να ανακοινώσει στους βουλευτές ότι για το Μαυροβούνιο άναψε το «πράσινο φως» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., είδηση την οποία οι βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης χαιρέτισαν με παρατεταμένο χειροκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα, μας περιμένει δύσκολη και επίπονη δουλειά» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε την προσδοκία ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και επίσημα θα επιβεβαιώσει την απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι για τη λήψη απόφασης έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αναγκαία είναι η ομοφωνία και των 27 χωρών – μελών της Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2011 και στη συνέχεια φέτος τον Μάρτιο εισηγήθηκε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με το Μαυροβούνιο από τα κεφάλαια 23 και 24, που αφορούν στη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης