Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε μονάδες του ρωσικού στρατού και ενόπλους στην περιοχή του βορείου Καυκάσου, μετέδωσε την Παρασκευή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

«Ο ρωσικός στρατός σκότωσε τρεις αντικυβερνητικούς μαχητές κατά τη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί σε χωριό στην Ινγκουσετία. Ένας από τους νεκρούς είναι ο Τζαμάλειλ Μουταλίγεφ, διοικητής δυνάμεων που ευθύνονται για σειρά επιθέσεων κατά ρωσικών στόχων», αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της περιοχής της Ινγκουσετίας Γιουνούς-Μπεκ Γεφκούροφ δήλωσε πως ο Μουταλίγεφ ήταν εξέχον μέλος της Ιμαράτ Καφκάζ, εξτρεμιστικής οργάνωσης που ζητεί την απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Καυκάσου με τη διεξαγωγή, αν είναι απαραίτητο, και ιερού πολέμου.

Παράλληλα στο γειτονικό Νταγκεστάν, σε σύγκρουση μεταξύ Ρώσων στρατιωτών και ενόπλων σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες και 5 μέλη ένοπλης οργάνωσης. Κατά τη σύγκρουση αυτή τραυματίστηκαν επίσης 3 Ρώσοι στρατιώτες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης