Δεν θα επιστρέψει τα οστά της Μητέρας Τερέζας στην Αλβανία, ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι «η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να φέρει στη χώρα τα οστά της Μητέρας Τερέζας πριν την 100η επέτειο από την ημερομηνία γέννησής της, τον ερχόμενο Αύγουστο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται όμως πως τόσο η ανακοίνωσή του όσο και οι καλές του προθέσεις και προσπάθειες δεν συγκινούν τους Ινδούς, οι οποίοι ήταν κάθετοι.

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας αναφέρεται: «Η Μητέρα Τερέζα υπήρξε πολίτης της Ινδίας και δεν υπάρχει καμία επίσημη αίτηση από την αλβανική πλευρά για μεταφορά των οστών».

Την ανακοίνωση έσπευσαν να δημοσιεύσουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ενώ την ικανοποίησή της για τη στάση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε η Καθολική Εκκλησία της Ινδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Αλβανός πρωθυπουργός επανήλθε και εξέφρασε την επιθυμία του να δει τις στάχτες της Μητέρας Τερέζας στα Τίρανα, δίπλα στην μητέρα της.

«Πιστεύω ότι θα ήταν πιο ήρεμη από οπουδήποτε αλλού, αν μπορούσε να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και την αδελφή της, που είναι θαμμένες στα Τίρανα», δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα.

Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι η Ινδία είναι αντίθετη σε αυτό το αίτημα της Αλβανίας, ο κ. Μπερίσα ανέφερε ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.

«Πρέπει οι κυβερνήσεις των δύο χωρών να συζητήσουν στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Για την ιστορία, η Μητέρα Τερέζα γεννήθηκε το 1910 από αλβανική οικογένεια στα Σκόπια και βρέθηκε στην Ινδία το 1921. Απεβίωσε το 1997 στην Καλκούτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης