Αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) επιχείρησαν να επιτεθούν σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σαν Βισέντε δελ Καγουάν, στην επαρχία Κακετά, στο νότιο τμήμα της λατινοαμερικάνικης χώρας, όμως πριν αρχίσουν στην επιχείρηση αυτή εντοπίστηκαν από στρατιώτες και ξέσπασε μάχη, η οποία στοίχισε τη ζωή εννιά ανθρώπων, περιλαμβανομένων τριών στρατιωτικών, ενός νεαρού κοριτσιού και πέντε εκ των επιτιθεμένων, ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Ο στρατηγός Χουάν Κάρλος Σαλασάρ, διοικητής μιας ταξιαρχίας που είναι αναπτυγμένη στην περιοχή, δήλωσε ότι στην μάχη «σκοτώθηκαν πέντε αντάρτες, ενώ τρεις στρατιωτικοί και μια νέα κοπέλα επίσης σκοτώθηκαν». Είπε επίσης ότι τέσσερις ακόμα στρατιώτες τραυματίστηκαν όπως και ένας ακόμα άμαχος. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στη Φλορένσια, πρωτεύουσα της επαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι η μάχη ξέσπασε στις 18:30 τοπική ώρα

Η μάχη αποτελεί την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε μαχητές της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 9.000-11.000 μαχητές, και το στρατό από την έναρξη του 2011.

Η οργάνωση FARC πολεμά εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων αλλά και ακροδεξιών παρατάξεων από το 1964.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης