Τα μαχητικά επόμενης γενιάς των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να διαδεχτούν τα F/A-18 E/F Super Hornet του Ναυτικού και τα F-22 Raptor της Αεροπορίας είναι πολύ πιθανό να διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως ανέφερε το «USNI News», το portal ενημέρωσης και αναλύσεων του US Naval Institute, κατά το έτος 2030 θα υπάρχει μεγάλη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο όραμα της Πολεμικής Αεροπορίας για το μαχητικό εναέριας υπεροχής της (F-X) και το αντίστοιχο όραμα του Πολεμικού Ναυτικού για το δικό του μαχητικό (F/A-XX),υπάρχει συμφωνία σε κάποια θεμελιώδη στοιχεία.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη (Α.Ι) θα βοηθούσε ένα τακτικό μαχητικό να ολοκληρώσει την αποστολή του, ωστόσο, εκτιμάται ότι η Α.Ι θα μπορούσε να λειτουργήσει βοηθητικά όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων, με τρόπο παρεμφερή με αυτόν που συναντάται σε μαχητικά σαν το F-22 και το F-35, με τον ενοποιημένο τρόπο χρήσης των αισθητήρων.

Το σίγουρο είναι πως τόσο το Ναυτικό, όσο και η Πολεμική Αεροπορία, παρά τις διαφορές τους, προσβλέπουν σε συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ για την αντιμετώπιση των τεχνολογικών προκλήσεων στον τομέα της έκτης γενιάς μαχητικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης