Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εκτίμησε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «μεροληπτούν» και επανέλαβε «όχι δεν μπορούν να είναι “ο μοναδικός μεσολαβητής” για την επίλυση του Μεσανατολικού».

«Οι ΗΠΑ ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά εμείς σήμερα τις βλέπουμε με άλλο μάτι» είπε ο Αμπάς, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναφερόμενος στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας στην UNRWA, τo Γραφείο Αρωγής και Έργων των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι ο μοναδικός μεσολαβητής», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τη δήλωση που έκανε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι σκοπεύει να παρουσιάσει το ειρηνευτικό σχέδιό του για τη Μέση Ανατολή μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες.

Ο Αμπάς κάλεσε τον Τραμπ να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του για την Ιερουσαλήμ και την UNRWA που, όπως είπε, υπονομεύουν τη λύση των δύο κρατών. «Με όλες αυτές τις αποφάσεις, η (αμερικανική) κυβέρνηση αποκήρυξε όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις των ΗΠΑ και υπονόμευσε τη λύση των δύο κρατών. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου στον πρόεδρο Τραμπ να ανακαλέσει τις αποφάσεις και τα διατάγματα για την Ιερουσαλήμ, τους πρόσφυγες και τους οικισμούς», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης