Εκατοντάδες κάτοικοι της Σύρτης εγκαταλείπουν την πόλη υπό τα πυρά των μαχητών του Καντάφι, τα οποία προκάλεσαν την καταστροφή του αυτοκινήτου μιας οικογένειας, όπως ανέφερε ένας διοικητής των δυνάμεων των νέων αρχών της Λιβύης. «Συνοδεύουμε τις οικογένειες που φεύγουν από την Σύρτη και η αυτοκινητοπομπή τους δέχεται πυρά από αντιαεροπορικά, χειροβομβίδες και μικρά όπλα από τους άνδρες που είναι πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι», δήλωσε ο Οσάμα Μουταούα Σουέιλι.

«Ένας από τους μαχητές μας σκοτώθηκε, το αυτοκίνητο μιας οικογένειας καταστράφηκε και οι επιβάτες του είναι πιθανό να έχουν χαθεί», πρόσθεσε. «Προσπαθούμε να βγάλουμε τις οικογένειες έξω από την πόλη. Έχουμε 400 και 500 αυτοκίνητα την ημέρα. Προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να κάνουμε τους κανταφικούς να λιμοκτονήσουν» ανέφερε ακόμη ο Σουέιλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόλη δεν υπάρχει πλέον νερό, ρεύμα, τα καταστήματα είναι κλειστά και οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον με τι να τραφούν. «Δίνουμε στις οικογένειες τη δυνατότητα να φύγουν» δήλωσε, σημειώνοντας ότι μόλις φύγουν οι περισσότεροι, οι εξεγερμένοι θα μπορέσουν να δράσουν κατά των κανταφικών στην Σύρτη.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης