Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, την Τετάρτη, κυρίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, κατά της πολιτικής λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Mariano Rajoy.

Στη Μαδρίτη, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης κρατώντας τις κόκκινες σημαίες των δύο μεγαλύτερων ισπανικών, εργατικών συνδικάτων, του «UGR» και του «CCOO», με κεντρικό σύνθημα το «Μην σιωπάς, υπεράσπισε τα δικαιώματά σου!». Ορισμένοι από τους παρευρισκομένους φορούσαν πράσινα μπλουζάκια για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης με το σύνθημα: «Δημόσια εκπαίδευση από όλους για όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι φορούσαν κίτρινα μπλουζάκια και κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στις περικοπές στη δικαιοσύνη». Επίσης στις διαδηλώσεις έλαβαν μέρος γιατροί και νοσηλευτές με άσπρα μπλουζάκια με το σύνθημα: «Δημόσια υγεία για όλους» ενώ υπήρχαν και πανό κατά της ιδιωτικοποίησης του δικτύου ύδρευσης.

Παράλληλα, πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στη διάσωση», αναφερόμενοι στη διάσωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρώπη ή «Διάσωση των τραπεζών= κλοπή των πολιτών».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης