Χιλιάδες άνθρωποι- οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν περισσότεροι από 7.000- συγκεντρώθηκαν σε νεκροταφείο στα βουνά του Κιργιστάν για τις κηδείες 16 θυμάτων των αιματηρών συγκρούσεων της Τετάρτης.

Οι σοροί ήταν τυλιγμένες με την σημαία του Κιργιστάν και είχαν εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα πριν την ταφή στο νεκροταφείο,που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπισκέκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη της προσωρινής κυβέρνησης της αντιπολίτευσης έφτασαν στο νεκροταφείο και έγιναν δεκτοί με παραδοσιακά τραγούδια και προσευχές.

“Το προηγούμενο καθεστώς ήταν ο εχθρός του λαού γιατί είχε στραφεί εναντίον των πατριωτών, των καλύτερων γιων του έθνους και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε ένα δίκαιο καθεστώς στο Κιργιστάν”, δήλωσε η επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουνμπάγεβα.

“Θα χτίσουμε μια πραγματική δημοκρατία, αλλιώς οι ψυχές των νεκρών δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ”, τόνισε ο Ομουρμπέκ Τεκεμπάγεφ, που έχει αναλάβει τις εργασίες για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε η προσωρινή υπουργός Υγείας Νταμίρα Νιαζαλίεβα συνολικά οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις έφτασαν τους εβδομήντα εννέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης