Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στην Κροατία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 13:41
Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στην Κροατία
Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κροατία συνέλαβαν 14 διαδηλωτές, με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης, στη διάρκεια της χθεσινής αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στο Ζάγκρεμπ.

Δύο εκ των διαδηλωτών φέρεται πως εμπόδισαν την έξοδο μελών της κυβερνώσας Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου διεξαγόταν κομματική εκδήλωση. Όταν οι αστυνομικές αρχές τους συνέλαβαν, 12 άλλοι διαδηλωτές κάθισαν στο έδαφος μπροστά από το αστυνομικό όχημα, εμποδίζοντας τη διέλευσή του, με αποτέλεσμα εν συνεχεία να συλληφθούν και αυτοί.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός HRT της Κροατίας μετέδωσε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο διοργανωτής των διαδηλώσεων, Ίβαν Πέρναρ. Η κατά τα άλλα ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώθηκε στην πλατεία Ανθέων και στη συνέχεια εξελίχθηκε με έντονη λογομαχία μεταξύ των διαδηλωτών και μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ζάγκρεμπ και σε άλλες πόλεις της Κροατίας διοργανώνονται μέρα παρά μέρα, με κύριο μέσο ενημέρωσης των συμμετεχόντων το Facebook, με αίτημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.

Νέα διαδήλωση στο Ζάγκρεμπ έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 14:27