Ογδόντα τρεις μαφιόζους συνέλαβαν οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι συνεργάζονταν με το οργανωμένο έγκλημα, στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας.

Κατασχέθηκαν ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί και επιχειρήσεις, συνολικής αξίας 220.000 ευρώ. Οι εντολές για επενδύσεις, οι νέες κινήσεις και οι συμμαχίες εγκρίνονταν και σχεδιάζονταν από τον «αρχινονό» Savino Parisi, 49 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα για τη μαφία διήρκεσε τέσσερα χρόνια και στηρίχθηκε στην ηχογράφηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, σε υλικό από βιντεοσκοπήσεις αλλά και στην τοποθέτηση κοριών στα σπίτια επιχειρηματιών που συνεργάζονταν, οικειοθελώς ή λόγω εκβιασμού, με την τοπική μαφία.

Η πιο κερδοφόρα, όπως προέκυψε από τα ευρήματα, στρατηγική κίνηση της «Sacra Corona Unita», όπως ονομάζεται η μαφία της Απουλίας, ήταν η συμμαχία με την μαφία της Σερβίας, για τη διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών μέσω της Αδριατικής Θάλασσας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο δικηγόροι και ένας συμβολαιογράφος, που θεωρούνταν από τα πιο επιφανή πρόσωπα της «καλής κοινωνίας» του Μπάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης