Μαζική η συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις στην Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 17:49
Μαζική η συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις στην Ιταλία
Τους 70.000 έφτασαν, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση των ιταλικών κινημάτων που μάχονται των πολιτικών λιτότητας, της υψηλής ταχύτητας των σιδηροδρομικών συνδέσεων και ζητούν περισσότερα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια. Τα μέσα ενημέρωσης, όμως, τονίζουν ότι η πιο «κρίσιμη φάση» ταυτίζεται με το πέρασμα της πορείας έξω από το υπουργείο οικονομικών και την Τράπεζα της Ιταλίας.

Μετά την απέλαση πέντε Γάλλων, χθες, η διεύθυνση της αστυνομίας της Ρώμης έκανε γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν άλλα 9 άτομα που έφεραν σε σακίδια ξύλινα και σιδερένια δοκάρια και τους απαγορεύθηκε η συμμετοχή στην διαδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν είμαστε βίαιοι, θέλουμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν ως ταραξίες» δηλώνουν, στο μεταξύ, μέλη του κινήματος No Tav, που προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας η οποία θα πρέπει να συνδέει το Τορίνο με την γαλλική πόλη της Λυών.

Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 5.000 αστυνομικοί και τα μέτρα φύλαξης είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε «ευαίσθητους στόχους» όπως το κυβερνητικό μέγαρο «Παλάτσο Κίτζι», η Γερουσία και η Βουλή της Ρώμης. Πολλά καταστήματα του κέντρου της Ρώμης, σήμερα το απόγευμα, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά, με κατεβασμένα τα ρολά.

Οι διαδηλωτές αποφάσισαν, σε περίπτωση προβληματικής λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων τους, να προσπαθήσουν να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου, εκμεταλλευόμενοι τα δίκτυα ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ, ώστε να συντονιστούν καλύτερα για να απομονώσουν τυχόν «μπλακ μπλοκ» που μπορεί να επιχειρήσουν να παρεισφρήσουν στην πορεία.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 18:04