Μαζικός τάφος με πάνω από 150 σορούς στο Μεξικό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 02:35
Μαζικός τάφος με πάνω από 150 σορούς στο Μεξικό
Οι Aρχές του Μεξικού διεξάγουν έρευνα μετά την ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου στο νότιο τμήμα της χώρας, ο οποίος περιείχε 167 σορούς που μπορεί να είχαν αφεθεί εκεί για περισσότερα από 50 χρόνια, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Οι σοροί, οι οποίοι βρέθηκαν σε μια σπηλιά κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, διαλύονται με το άγγιγμα. Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν τις ηλικίες και το φύλο των θυμάτων καθώς και τις αιτίες θανάτου», είπε ο αξιωματούχος της εισαγγελίας της πολιτείας Τσιάπας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Το προχωρημένο στάδιο της αποσύνθεσης καταδεικνύει ότι οι σοροί είχαν αφεθεί στην τοποθεσία αυτή περίπου 50 χρόνια πριν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις βίας».

Οι Αρχές του Μεξικού εργάζονται για την ανάσυρση των πτωμάτων και την μεταφορά τους σε ιατροδικαστές για ανάλυση. Η σπηλιά-τάφος βρέθηκε σε ένα απομακρυσμένο ράντσο κοντά στην πόλη Φροντέρα Κομαλάπα, περίπου 18 χλμ. από τα σύνορα με την Γουατεμάλα, σε μια περιοχή από την οποία περνούν συχνά μετανάστες από την Κεντρική Αμερική με προορισμό τις Η.Π.Α..

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Γουατεμάλα, ο οποίος είχε αρχίσει την δεκαετία του 1960, στοίχισε τη ζωή 250.000 και πλέον ανθρώπων ενώ άλλοι 45.000 άνθρωποι εξακολουθούν ως σήμερα να αγνοούνται.

Ακτιβιστές θεωρούν ότι είχαν δολοφονηθεί από τον στρατό και ενταφιαστεί σε μυστικές τοποθεσίες.

Τα τελευταία χρόνια συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες διακινούν ναρκωτικά θάβουν εκατοντάδες θύματα, ανάμεσά τους και πολλούς επίδοξους μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, σε μαζικούς τάφους.

Διαβάστε επίσης:
Καταζητείται πρώην πρόεδρος για γενοκτονία,Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, 03:32
Γουατεμάλα: Νέες συλλήψεις για το «αμαρτωλό» παρελθόν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011, 08:26

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 03:04